window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-112073679-1');

Om Kvisten

Gartneriet Kvisten eller Kvisten i daglig tale. Er i dag et havecenter med 1500 m2 butiksareal og ca. 2000 m2 planteskole udendørs.
I butikken har vi et dejligt blomster binderi, brugskunst, skjulere og en masse planteskole tilbehør.
På Planteskolen findes et bredt Plantesortiment.
Navnet Gartneriet Kvisten er nyt pr 1/1-2013 på Frederiksborgvej 418.
Butikken har i mange år heddet Hos Lise og senere været medlem af indkøbsforeningen Bo Grønt.
Fra gamle dage var det ren produktionsgartneri, men udviklede sig til et rigtig fint blomstercenter med meget populært Blomster Binderiafdeling. Som i mange år har været bærende for butikken.

Men i 2008 byggede vi større drivhus og begyndte at anlægge planteskole udendørs.

Ansigtet bag butikken
Jakob Kvist Andersen født 1974 i Bjæverskov. Efter 9. Kl tog Jakob på 10. Kl på Oure idrætefterskole, og derefter på Køge handelskole. Som studie job startede Jakob inde på Københavns grønttorv i Valby i Multiflore. Efter HH skulle Jakob trække i kongens klæder. Da de 9 var overstået startede den nu 21 årige unge mand på fuld tid på grøntorvet. Her blev et stort kendskab til indkøb af afskåret blomster fra især Holland, Spanien og Sydafrika grundlagt.

jakob-kvist-natholdet

1998 købte Jakob et gartneri i Bjæverskov, her startede han firmaet Gartneriet Kvisten, hvor der blev produceret udplantnings blomster som petuniaer, lobelier, teagetes til salg på grøntorvet. Der var også en frilands produktion med georginer, gladiolus, og liljer som blev bundet og også solgt på torvet til de handlende blomster handler.

1999 syntes Jakob det kunne være spændene at prøve kræfter med detailhandel og købte den gammel etablere blomster butik La Rose i Virum.
2004 skulle der igen ske noget nyt og muligheden bød sig da Lise Jensen efter 35 ønskede at sælge sin butik Hos Lise som ligger nord for Roskilde. Gartneriet i Bjæverskov blev solgt og hele familien på nu 4 personer startede nu op i det nye område.

2005 købte Jakob Eco design i stenløse centeret. Nu havde Jakob 3 blomster butikker, så det var tidligt op om morgnen, ind med sin lille lastbil på grøntorvet og ud til de forskellige butikker med dagens friske blomster og bestillinger. Turen gik dog også både på Gasa aktion i Koling og til Holland enten på Twente plant eller på aalsmeer aktionen. På et tidspunkt ønsker Jakob at udbygge Hos Lise til en planteskole. Da dette kræver en del tid og energi skiller Jakob sig af med de 2 butikker i Virum og Stenløse.

Hos Lise skifter navn til Bo Grønt Roskilde og butikken udbygges makant. Der kommer større muligheder, drivhuset bliver udbygget og haven bliver ertableret med plante borde, elektrisk vanding mm.

I mellem tiden blev den lille familie lidt større og består nu af 5.

2012 kommer aftalen på plads og Jakob forpagter Planteriget på Rønes alle ved Festivalspladsen syd for Roskilde. Dejligt at få en gammel planteskole med så meget hyggeligt miljø ude som inde, store muligheder og ikke mindst mulighed for stor drift mulighed ved indkøb.
Planerne er stadig mange og da Jakob snart nærmer sig de meget berygtede 40 år ved man aldrig hvad der sker. Altid mange ideer, altid fart over fældet og god til at se muligheder frem for begrænsninger.

jakob-kvist-natholdet2

Planteriget på Rønes viste sig desværre at være en dårlig ide og forpagtningen blev opsagt pr. 31/12-14.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gartneri og planteskole